ERZURUM / NARMAN - Narman Anadolu Lisesi

Mrt

11. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ÜST ÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVLARI TANITIMI YAPILDI.NARMAN ANADOLU LİSESİ 11. SINIF ÖĞRENCİLERİNE ''ÜST ÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVLARI'' SEMİNERİ OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ HÜSEYİN TALHA KAPLAN TARAFINDAN VERİLMİŞTİR. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ  SEBEBİYLE  İLÇE KAYMAKAMIMIZ SAYIN MUSTAFA SAİT ARCAKLIOĞLU, İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN ENGİN TAN, İLÇE JANDARMA KOMUTANIMIZ SAYIN MEHMETHAN HARUNOĞULLARI, İDARİ AMİRLER, DİĞER OKUL ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMIYLA OKULUMUZDA BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Mrt

ŞUBAT AYINDA ÜLKEMİZDE MEYDANA GELEN DEPREM FELAKETİNDE YAKACAK YARDIMINA İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARIMIZA NARMAN ANADOLU LİSESİ OLARAK YAKACAK DESTEĞİNDE BULUNULMUŞTUR. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

NARMAN KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE, İLÇE PSİKOSOSYAL KORUMA,ÖNLEME VE KRİZE MÜDAHALE EKİBİ REHBERLİK ÇALIŞMA PROGRAMI KAPSAMINDA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ PDR ÖĞRETMENİ RÜMEYSA ÖZDEMİR TARAFINDAN İLÇEMİZ ÖĞRETMENLERİNE NARMAN ANADOLU LİSESİ KONFERANS SALONUNDA PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ SEMİNERİ VERİLMİŞTİR. ÖĞRETMENLERİMİZE VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmeni H. Talha KAPLAN 11. Sınıf öğrencilerimize Motivasyon semineri yaptı. Seminerde başarı durumları YKS ve Mesleğe hazırlık konuları anlatıldı ve öğrencilerimizin soruları cevaplandırıldı. Okul Rahber Öğretmenimize teşekür ederiz.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmeni H. Talha KAPLAN 12. Sınıf öğrencilerimize MSÜ tanıtımı yaptı. Bu bağlamda 19 Martta yapılacak olan MSÜ sınavında sürecin nasıl işlediği konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayarak mesleğe hazırlık konusunda tanıma,yerleştirme, yönlendirme faaliyelerinde bulundu. Öğretmenimize teşekür ederiz.

Ock

Narman Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan öğrenci koromuz "Türk Müziği Koro Çalışmaları" kapsamında Erzurum'da düzenlenen İl finalinde dereceye girerek Türkiye genelinde ilçemizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Emeği geçen müzik öğretmenlerimiz Yusuf KORKMAZ ve Burhanettin KAYA'ya, öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı Kaymakamımız sayın Mustafa Sait ARCAKLIOĞLU'na ve Belediye Başkanımız sayın Burhanettin ESER'e teşekkür ederiz. https://www.youtube.com/watch?v=E64mxYyffh0

Ock

9-15 Ocak 2023 tarihleri arası Enerji Verimliliği Haftasında Öğretmenlerimiz http://www.erzurum.gov.tr/kurumlar/erzurum.gov.tr/Haberler/2023/01-Ocak/05Enerji/Enerji-Verimliligi-Haftasi-2023.mp4 vıdeoyu izleterek öğrencilere farkındalık çalışması yapmışlardır.

Ara

Okul rehber öğretmenimiz Hüseyin Talha Kaplan tarafından 10.sınıf öğrenci ve velilerimize Alan Seçimi semineri yapılmıştır.

Seminerde, seçmeli ders seçiminin meslek seçiminin ilk adımını oluşturduğu ve bu kararın, gelecekte meslek seçimine ilişkin tercihleri de doğrudan etkilediği vurgulandı

Meslek seçiminde Yetenekler, ilgi alanları, iş değerleri, kişilik özellikleri ve ilgi duyulan mesleklerin tanınmasının önemi üzerinde duruldu.

Seminerde, sınıf geçme ve sınav yönetmeliğindeki ders seçimi ile ilgili ifadeler ile ilgili açıklama yapıldı. Ortak dersler, Seçmeli dersler hakkında açıklama yapılarak  okulumuzdaki 11. Ve 12. sınıflardaki   ortak ve seçmeli dersler ile ilgili bilgi verildi.

Ayrıca seminerde ders seçiminin  YKS, puan türleri ve bölümlerle ilişkisi anlatıldı Orta öğretim başarı puanının önemi üzerinde duruldu.

Öğretmenimize ve katılımlardan dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Resûlullah aleyhissalâtü vesselam, "Merhamet edene Allah da merhamet eder; yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin"buyurmuşlardır. (Ebû Dâvûd, Edeb: 58)

Okulumuz bahçesinde yavrulayan anne köpeğe ve yavrularına Narman Anadolu Lisesi olarak sahip çıktık. Okulumuz mezun öğrencilerinden Veteriner hekim Osman ÇETİNKAYA tarafından kontrolleri ve aşıları yapılan yavru köpeklerin, dışarıdan gelebilecek soğuk ve farklı tehlikelere karşı korunmaları için kulübe yaptık, ayrıca küçük dostlarımız ve annelerinin karnını doyurmak için köpek maması ve okul yemekhanemizdeki yemeklerden verdik.

Bu soğuk havalarında minik dostlarımızı yalnız bırakmayan tüm Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

ERBAP Kapsamında İlçemizdeki tüm Öğretmenlerimize  Narman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit DURSUNOĞLU tarafından

"Sınıf İçi Etkileşim ve Mesleki Gelişim Semineri"verildi.

Böyle faydalı bir etkinliğe ön ayak oldukları için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Engin TAN'a ve Okul Müdürümüz Ercan YAMAN'a tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Müzik Öğretmenleri Burhanettin KAYA ve Yusuf KORKMAZ tarafından düzenlenen ''Şarkılar Bizi Söyler'' Türk Sanat Müziği Dinletisi gerçekleştirildi.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve okulumuz müzik korusundaki öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Müzikleri dinlemek için https://www.youtube.com/watch?v=G1FZzD6no5s adresini ziayaret edebilirsiniz.

Ara

Satranç Klübü olarak öğrencilerimiz arasında satranç turnuvası yapıldı.Yapılan turnuvaya 60 öğrencimiz katılmış olup turnuvada dereceye giren öğrenciler şu şekildedir.

1.11-B SINIFI- YUSUF KOÇ

2.12-B SINIFI- İSMAİL AKDAĞ

3.12-A SINIFI-UFUK AVCI

Katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Ercan YAMAN'a ,Satranç Klübü rehber öğretmenleri Fahrettin ÖZGÖR ve Mustafa YAMAN'a ve turnuvaya katılan tüm öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

NARMAN MESLEK YÜKSEK OKULU VE NARMAN ANADOLU LİSESİ ÖĞRECİLERİ ARASINDA DÜZENLENEN DART YARIŞMASI YAPILDI EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

Narman Anadolu Lisesi öğrencilirine tüm kademelerde akran zorbalığı eğitimi verildi.

Okulumuz rehber öğretmeni Hüseyin Talha Kaplan'a teşekkür ederiz.