ERZURUM / NARMAN - Narman Anadolu Lisesi

FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREK

ZULÜM ALTINDA HAYATTA KALMAYA ÇALIŞAN, MESCİD-İ AKSA'DA EZANIMIZ SUSMASIN DİYE CANINI ORTAYA KOYAN FİLİSTİN HALKI İÇİN NARMAN TEK YÜREK OLDU.

Bilindiği üzere Filistin çok ağır günler geçiriyor. İlaçsız iyileşmeye çalışan, kolunu, bacağını, gözlerini hatta annesini kaybeden çocuklar bir an olsun aklımızdan çıkmıyor. Anestezi olmadan kesilen kolların acısını yüreğimizde hissediyor, çaresizliğimizle kahroluyoruz. Yavrusunun cesedine sarılıp, gözünden dökülen yaşlarla Allah'a şükreden anne ve babaları gördükçe üzüldüğümüz, dert sandığımız her şeyden utanıyoruz. Korkudan, açlıktan, soğuktan titreyen yavruları gördükçe yaşadığımız hayattan, yediğimiz ekmekten utanıyoruz. Yaşanan zor günlere, bu güne kadar katledilen, şehit edilen, çoğu çocuk ve kadın olan yaklaşık 20 bin kişiye rağmen iman gücü ve Allah'a teslimiyetiyle, cesaretiyle bütün dünyaya ders veren Filistin halkının yanındayız!

Bu bağlamda okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin öğrencilerimizle beraber hazırladığı Filistin'e Destek standında öğretmen ve öğrencilerimize Gazze'de yaşananlarla ilgili bilgilendirme yapıldı, yerli ürünlerimiz broşürlerle tanıtıldı ve gönüllü olanların yardımda bulunmaları için Yardım Kutusu hazırlandı. Toplanan yardımlar ilçemizde gerçekleştirilen kermeste yetkililere teslim edildi.

Bunun yanında öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle beraber çarşı esnafına ve halka yerli ürünlerimizi tanıtıp, broşür dağıttılar ve Filistin halkı için 'zulme karşı hep beraber dur diyelim' çağrısında bulundular.

Toplanan yardımlar 15 Aralık Cuma günü Narman İlçe Kaymakamlığı'nın koordine ettiği kermeste görevlilere teslim edildi. Okulumuzda ve kermeste emekleriyle bizi gururlandıran değerli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zümre öğretmenlerimize, organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, Filistin'de ve dünyanın herhangi bir yerinde zulüm altında olan bütün mazlumlara yapılan zulüm ve katliamların bir an önce son bulmasını bekliyoruz.

17-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-2023

Yayın: 16.12.2023 - Güncelleme: 18.12.2023 10:55 - Görüntülenme: 160